Ma-Vrij 09.00 tot 18.00u

De Genestetstraat 5, 1962 SM, Heemskerk

Gem. beoordeling 9,4

HYPNOTHERAPIE

Durna Praktijk voor zelfliefde is de praktijk waar je terecht kunt voor hypnotherapie. Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt over deze behandelmethode.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie of regressietherapie is een veilige behandelmethode om gedachten en angsten los te laten. Het kan helpen om psychische en psychosomatische klachten te verminderen door inzicht te krijgen in het ontstaan ervan.


In mijn praktijk maak ik gebruik van regressietherapie, een specialisatie binnen de hypnotherapie. Regressie betekent terugspoelen naar een ervaring uit het verleden. Die ervaring uit het verleden zorgt in je dagelijks leven voor problemen.


Tijdens de therapie word je in een hypnotische staat (trance) gebracht. Trance is een staat van zijn, waarbij je met je bewustzijn nog wel aanwezig bent, maar je lichaam zich volledig ontspant en in rust komt. Gedachten worden naar de achtergrond verdreven en je komt in een diepere laag van bewustzijn. Er ontstaat een gevoel van veiligheid en vertrouwen, waardoor momenten uit het verleden op een milde wijze herbeleefd kunnen worden.

Dit kunnen moeilijke momenten zijn waar je je nog helder bewust van bent, maar ook momenten waarvan je je niet meer bewust bent. Ervaringen hoeven niet altijd traumatisch te zijn om je in je latere leven toch te belemmeren, alles heeft invloed op hoe je je nu voelt en hoe je in het leven staat. Door in hypnose of trance terug te gaan naar bepaalde momenten kun je je reactie erop beïnvloeden. Je kunt jezelf dan bijvoorbeeld wel een bepaalde veiligheid geven die je in het verleden niet gekregen hebt.


Daardoor kun je de ervaring op een andere, positievere manier opslaan en vindt er een transformatie plaats in je gevoel. Vaak is de angst voor de angst groter dan de daadwerkelijke angst zelf. Hypnotherapie of regressietherapie ondersteunt je in het onder ogen komen van je angst. Omdat hypnotherapie in je onderbewuste plaatsvindt via hypnose / trance, is de werking hiervan zeer doeltreffend en krachtig.

Wanneer kan
hypnotherapie helpen?

Hypnotherapie kan helpen bij de volgende klachten/problemen:

 • Angsten en fobieën
 • Stress
 • Burn-out
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Depressieve gevoelens
 • Afleren van ongewenst gedrag
 • Inzicht krijgen in eigen mogelijkheden
 • Spanning en nervositeit
 • Onbegrepen pijnklachten

 • Psychosomatische klachten als hyperventileren en maag- en darmklachten
 • Ondersteuning van een genezingsproces
 • Slaapproblemen
 • Seksuele problemen
 • Traumaverwerking


Hypnotherapie of regressietherapie kan gebruikt worden bij volwassenen en kinderen. Voorwaarde is dat je open staat om onder hypnose te worden gebracht en bereid bent de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Hoe gaat Durna te werk?

Soms integreer ik ook andere vormen van therapie in de hypnotherapie.

De belangrijkste zijn: 

Deze therapie is afgeleid van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Bij DRT breng ik je afwisselend in en uit trance. Je volgt mijn vingers met je ogen, terwijl je denkt aan het nare gevoel of de angst waar je vanaf wilt. Je gevoelens worden hierdoor als het ware door elkaar geschud, opnieuw gerangschikt en veranderen daardoor in positieve zin.

Bij deze techniek klop ik met mijn vingers op verschillende meridiaanpunten op het lichaam, terwijl jij aan de negatieve gevoelens denkt die je dwars zitten. Het kloppen heft energieblokkades op, waardoor de energie in het lichaam weer kan stromen en de negatieve gevoelens kunnen ontladen.

Het werken met jouw innerlijk kind heeft als doel om de relatie tot jezelf en anderen verbeteren. Je krijgt inzicht in de pijn en schade die jouw innerlijke kind heeft opgelopen en ontdekt waarom je bepaalde overtuigingen, gedragingen en patronen hebt ontwikkeld.
Je kunt pijnlijke, verdrietige en angstige ervaringen uit je verleden gaan transformeren en helen, door het kind in jou wat zich niet gehoord, begrepen en gezien voelde, volledig te omarmen, en liefde en vertrouwen te geven. Hierdoor wordt het zekerder en kan het eigen verantwoordelijkheid nemen. Zo word jij als volwassen mens sterker en veerkrachtiger.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een krachtige methode gericht op het ontdekken en veranderen van onbewuste patronen. NLP focust zich op hoe jij de wereld om je heen waarneemt en hoe je daarop volgens reageert. Dankzij NLP word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je blijvende veranderingen in je gedrag en manier van communiceren kunt maken en zo tot betere resultaten in je leven kunt komen.

Bij focussing richt je je aandacht op iets wat in je lichaam voelbaar is, dat gerelateerd is aan een bepaalde situatie in je leven. Het is de lijfelijke ervaring van iets, denk aan een brok in je keel, een steen op je maag of vlinders in je buik. Dit wordt de ‘felt sense’ genoemd, de weerslag van iets wat gebeurd is of van een probleem waar je mee zit. Dankzij focussing leer je luisteren naar je innerlijke wijsheid en kun je beter in contact komen met je gevoel, ontdekken je wat je echt wilt en blokkades transformeren.

Duur van de Hypnotherapie

Eén sessie duurt ongeveer zestig minuten. Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van je klachten.

Na het intakegesprek kan ik hier wel een inschatting van maken.

Aandachtspunten bij
hypnotherapie / regressietherapie

Hypnotherapie of regressietherapie heeft een grote helende kracht in zich. Het kan zijn dat je de positieve effecten direct na de sessie ervaart, waardoor je krachtiger en sterker in het leven komt te staan.

Het kan ook gebeuren dat je je eerst minder goed voelt. Je voelt je bijvoorbeeld erg moe of verward na de sessie, of ervaart diverse lichamelijke klachten. Je hoeft hier niet van te schrikken, het is een teken dat er veel gebeurd is in je systeem. Alles wat je van binnen hebt ervaren en aangeraakt, heeft tijd nodig om verwerkt te worden en een plekje te krijgen, zowel fysiek als mentaal.

Het is goed te weten dat het lichaam meestal achterloopt op de geest, als het op transformatie aankomt. Gun jezelf een paar dagen of weken rust, zodat je kunt ervaren dat je je hierna beter voelt dan voor de sessie.

Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met me opnemen, ik vind het erg belangrijk je van de juiste nazorg te voorzien. Ook is het in sommige gevallen verstandig om een vervolgafspraak eerder of juist later te plannen, ik geef je hier graag persoonlijk advies over.

Zijn er risico's
verbonden aan Hypnotherapie?

Risico hypnotherapie? Vaak “tenzij je een achtergrond hebt met psychoses” is er geen enkel risico om hypnotherapie te ondergaan behalve dan dat je je eigen pijnstukken blokkades en belemmeringen mag aankijken en doorvoelen. Juist doordat je eindelijk mag voelen wat men heeft weggestopt, vaak al vanuit de kindertijd komt er een enorme ruimte en voel je vrij snel verbetering op meerdere vlakken in je leven, d.m.v. hypnose.


Hypnotherapie is dus volkomen veilig. Wel is het belangrijk dat je openstaat voor het proces en bereid bent om ook de minder “prettige” gevoelens en ervaringen te ondergaan. Het voordeel is echter dat je d.m.v. hypnotherapie en hypnose hierin ondersteund wordt om dit op een zachte veilige en professionele manier te ondergaan.


Wel kan je de dag en dagen na de hypnose sessie extra gevoelig zijn of juist iets meer geïrriteerd en of vermoeid. Wat je zou kunnen zien als een geestelijke detox. De klachten kunnen tijdelijk iets verergeren, maar dat betekent vaak bijna altijd dat de hypnose of sessie die je bent ondergaan zijn werk kan doen. Na deze periode voelen de meeste mensen zich namelijk getransformeerd.

Stoppen met
roken door Hypnotherapie

Wil je stoppen met roken? Onder alle vormen van verslaving ligt bijna altijd als wortel trauma. Zo ook bij rookverslaving. Vanuit alle inzichten, ervaringen en opleidingen die ik heb gedaan kan ik met vrijwel zekerheid zeggen dat ik je kan begeleiden naar een niet roken leven. Mits je bereid bent om inzichten te krijgen in waarom je überhaupt bent begonnen met roken!


Door middel van hypnose breng ik je naar een staat van diepe ontspanning en verbinding met je eigen lichaam, waardoor het gemakkelijk wordt om te kiezen voor een gezond leven. Hypnotherapie is zeer effectief gebleken als het gaat om te stoppen met roken. Jij kan stoppen met roken.

Stoppen met roken in twee sessies!

Stoppen met roken bieden wij aan in twee sessies en de kosten bedragen 399,- 

Dit betekent dat als je een pakje per dag rookt je binnen twee maanden niet alleen gezonder bent maar ook meer geld hebt!

De eerste sessie is een intakegesprek waarbij ik jou levensverhaal samen met jou onder de loep neem en zowel psychologisch als energetisch zal zoeken naar belemmerende overtuigingen die jou tegenhouden om te stoppen met roken.

De tweede sessie breng ik je doormiddel van hypnotherapie in hypnose. En krijg je verbinding met de delen in jou die graag willen roken, maar ook met de delen in jou die kiezen voor gezondheid. Vaak is een deel in ons dat verslaafd is, of behoefte heeft aan afleiding. Een kwetsbaar deel, de beste manier om zo een deel te transformeren is niet door het af te wijzen maar om het aandacht te geven en te kijken naar de achterliggende behoefte van deze delen.

Dit traject wijkt af van andere methodes. De kosten voor dit traject zijn € 399,00.

Ben je verslaafd aan iets anders, zoals bijvoorbeeld alcohol of eten, drugs, seks of liefde ook dan kan je bij me terecht en zal ik een individueel behandelplan opstellen die perfect op maat is. Het enige wat je hoeft te doen is bereid zijn om in plaats van te verdoven van pijnlijke gebeurtenissen en gevoelens ze door middel van hypnotherapie te verwerken in de veilige setting die ik jou bied.

Hypnotherapie tarieven

De hypnotherapie tarieven bij Durna Hypnotherapie Heemskerk hieronder uitgelicht:

 • Voor het intakegesprek betaal je € 150 euro
 • Eén sessie is € 125
 • Het avondtarief is € 150 per sessie
 • Bekijk alle tarieven


Afspraken dienen 48 uur van te voren worden afgezegd. Bij afzegging binnen 48 uur wordt het consult in rekening gebracht.

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

"Ik wil je vanuit mijn hart bedanken. Eerste keer dat ik bij je kwam was ik kilometers verwijderd van mijn hart. De sessies waren confronterend en heftig. Het maakte altijd veel los. Ik kon je altijd hierover bellen en je stelde mij altijd gerust. Nu vele sessies verder voel ik mijn hart en ben ik bewust van mezelf. Ik voel me steeds een vrijer mens. Dank je Alev."

 

Anoniem

"Wat ben ik blij dat ik bij Alev terecht ben gekomen. Wat een mooi lief en zacht mens. Heeft me geleerd vertrouwen gegeven in mezelf en mijn gedachten rust te geven. Ik voel me blij en heb rust gevonden in mijn gedachten. Je. Voelt je meteen op je gemak bij haar en kan open zijn in wat je graag wilt. Ben er vol ingegaan en stond open voor alles. En kan maar weer één ding zeggen...ik ben BLIJ?."


Peebee

"Het is een hele fijne manier van therapie. Ik werd warm ontvangen en er was een ontspannen sfeer. Alev was heel rustig waardoor ik me goed kon concentreren. Ik had het gevoel dat ik open kon zijn naar haar, en de momenten dat ik tegen barrières aanliep heeft ze me geholpen om deze omlaag te halen. Door haar begeleiding kon ik tot inzichten komen waar ik zelf niet bij was gekomen. Het heeft me heel erg geholpen om de banden met de mensen om me heen te versterken en verbeteren, en ook de band met mezelf heb ik kunnen versterken. Ik ben erg blij met haar begeleiding."


 Anoniem

"Ik heb Alev leren kennen als een hartelijk, open en empatisch mens. Eerlijk en recht door zee, wat zeldzaam is tegenwoordig. De hypnotherapie die ik bij je gevolgd heb was zeer intensief maar zo mooi dat ik dit aan iedereen wil aanbevelen. Je begeleiding is zo professioneel en vol medeleven, zodat je het gevoel hebt een steun te hebben voor iets wat je zelf moet doen. Ze voelt intuïtief aan wat goed voor je is en wat niet maar laat de keuze altijd bij jou. Dank je, Alev."


Anoniem

"Ik heb bij Alev een aantal hypnotherapie sessies gehad. Ik heb deze als heftig, maar zeer doeltreffend ervaren. Alev is zeer deskundig en kan zich ook zeer goed inleven in diverse situaties. Ik ben Alev zeer dankbaar voor de sessies die ik bij haar heb gehad, ik voelde mezelf altijd veilig en welkom. Dank je wel!"

 

Anoniem

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde

Design by Eazyonline

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde  |  Design by Eazyonline