Ma-Vrij 09.00 tot 18.00u

De Genestetstraat 5, 1962 SM, Heemskerk

Gem. beoordeling 9,4

BREATHWORK

Durna Praktijk voor zelfliefde is de praktijk waar je terecht kunt voor breathwork. Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt over deze behandelmethode.

Wat is breathwork?

Breathwork is een veilige en krachtige therapievorm die zeer transformatief en bevrijdend kan werken. Je gaat bij breathwork je ademhaling bewust sturen om zo bepaalde processen in lichaam en geest te beïnvloeden.


Het is voor veel mensen erg bijzonder en soms zelfs ongelofelijk te ervaren wat er op fysiek, emotioneel en mentaal vlak gebeurt wanneer je een ademsessie ondergaat. Dankzij breathwork laat je de energie letterlijk weer door je systeem stromen en kunnen emotionele blokkades of vastgezette trauma’s in je lichaam oplossen.

Waarbij kan
breathwork helpen?

Breathwork is een krachtige vorm van therapie, die in te zetten is voor verschillende klachten en uitdagingen in het leven. Waaronder:

 • Traumaverwerking
 • Stress
 • Burn-out
 • Angsten en fobieën
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Depressieve gevoelens
 • Afleren van ongewenst gedrag
 • Verslaving

 • Inzicht krijgen in eigen mogelijkheden
 • Spanning en nervositeit
 • Onbegrepen pijnklachten
 • Psychosomatische klachten als hyperventileren en maag- en darmklachten
 • Ondersteuning van een genezingsproces
 • Slaapproblemen
 • Seksuele problemen

Hoe verloopt
een breathwork sessie?

Je gaat tijdens een breathwork sessie gedurende langere tijd sneller en dieper ademen, volgens een ‘verbonden ademhaling’. ‘Verbonden’ wil zeggen dat je de pauzes die normaal vallen na de in- en uitademing weglaat, en de in- en uitademingen dus continu in elkaar overvloeien. Hierdoor kan je dagbewustzijn tijdelijk uitschakelen en kan jij doordringen tot diepere lagen van je bewustzijn.


De manier van ademen tijdens een breathwork sessie heeft een grote invloed op je mentale, fysieke, emotionele en spirituele zijn. De ritmische muziek die wordt gebruikt tijdens een sessie, versterkt dit proces.


Een breathwork sessie duurt zo’n twee uur. Na het ademen volgt een half uur van rust en stilte, zodat het proces tot op het diepste niveau kan doorwerken. Een breathwork sessie eindigt altijd met ruimte voor reflectie, een stuk fruit en een kop thee met honing om terug op krachten te komen en tips en begeleiding om goed te gronden. Je krijgt een creatieve opdracht mee voor thuis, zodat je jouw ervaringen op een goede manier kunt verwerken en integreren.

Wat kan je ervaren
tijdens een breathwork sessie?

Tijdens een breathwork sessie wordt jouw innerlijke wijsheid geactiveerd. Er zit veel opgeslagen in je systeem, op een onderbewust niveau. Dit doet onze natuur om ons te doen laten overleven; gevoelens worden onderdrukt en trauma’s worden opgeslagen. Tijdens een breathwork sessie kan alles wat in je ligt opgeslagen omhoog komen, waardoor het ook los kan komen. Door het te voelen en doorvoelen, kan het geheeld worden.
De effecten van een breathwork sessie kunnen op drie niveaus ervaren worden: fysiek, emotioneel en spiritueel. Wat je precies gaat ervaren, is van tevoren niet te zeggen. Geen sessie is hetzelfde.

Je kunt fysieke sensaties ervaren, denk aan tintelingen, verkramping, trillen, gillen, lachen, huilen, schudden, schokken en temperatuurveranderingen. Dit zijn allemaal natuurlijke vormen van expressie en ontlading, en niets om je zorgen over te maken.

Er kunnen allerlei herinneringen en emoties naar boven komen, van intens verdriet naar grote euforie en alles wat er tussen ligt. Dit mag allemaal gevoeld worden. Je adem draagt je tijdens dit proces. Je krijgt het vertrouwen om erdoorheen te ademen, waardoor je emoties kunnen verzachten en oplossen.

Je kunt (dit hoeft niet) spirituele ervaringen hebben tijdens een breathwork sessie. Je komt in een staat van verhoogd bewustzijn en kan gaan hallucineren of een mystieke of eenheidservaring hebben.

Duur van de Hypnotherapie

Eén sessie duurt ongeveer zestig minuten. Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van je klachten.

Na het intakegesprek kan ik hier wel een inschatting van maken.

Aandachtspunten bij
hypnotherapie / regressietherapie

Hypnotherapie of regressietherapie heeft een grote helende kracht in zich. Het kan zijn dat je de positieve effecten direct na de sessie ervaart, waardoor je krachtiger en sterker in het leven komt te staan.

Het kan ook gebeuren dat je je eerst minder goed voelt. Je voelt je bijvoorbeeld erg moe of verward na de sessie, of ervaart diverse lichamelijke klachten. Je hoeft hier niet van te schrikken, het is een teken dat er veel gebeurd is in je systeem. Alles wat je van binnen hebt ervaren en aangeraakt, heeft tijd nodig om verwerkt te worden en een plekje te krijgen, zowel fysiek als mentaal.

Het is goed te weten dat het lichaam meestal achterloopt op de geest, als het op transformatie aankomt. Gun jezelf een paar dagen of weken rust, zodat je kunt ervaren dat je je hierna beter voelt dan voor de sessie.

Bij twijfel kun je uiteraard altijd contact met me opnemen, ik vind het erg belangrijk je van de juiste nazorg te voorzien. Ook is het in sommige gevallen verstandig om een vervolgafspraak eerder of juist later te plannen, ik geef je hier graag persoonlijk advies over.

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

"Ik wil je vanuit mijn hart bedanken. Eerste keer dat ik bij je kwam was ik kilometers verwijderd van mijn hart. De sessies waren confronterend en heftig. Het maakte altijd veel los. Ik kon je altijd hierover bellen en je stelde mij altijd gerust. Nu vele sessies verder voel ik mijn hart en ben ik bewust van mezelf. Ik voel me steeds een vrijer mens. Dank je Alev."

 

Anoniem

"Wat ben ik blij dat ik bij Alev terecht ben gekomen. Wat een mooi lief en zacht mens. Heeft me geleerd vertrouwen gegeven in mezelf en mijn gedachten rust te geven. Ik voel me blij en heb rust gevonden in mijn gedachten. Je. Voelt je meteen op je gemak bij haar en kan open zijn in wat je graag wilt. Ben er vol ingegaan en stond open voor alles. En kan maar weer één ding zeggen...ik ben BLIJ?."


Peebee

"Het is een hele fijne manier van therapie. Ik werd warm ontvangen en er was een ontspannen sfeer. Alev was heel rustig waardoor ik me goed kon concentreren. Ik had het gevoel dat ik open kon zijn naar haar, en de momenten dat ik tegen barrières aanliep heeft ze me geholpen om deze omlaag te halen. Door haar begeleiding kon ik tot inzichten komen waar ik zelf niet bij was gekomen. Het heeft me heel erg geholpen om de banden met de mensen om me heen te versterken en verbeteren, en ook de band met mezelf heb ik kunnen versterken. Ik ben erg blij met haar begeleiding."


 Anoniem

"Ik heb Alev leren kennen als een hartelijk, open en empatisch mens. Eerlijk en recht door zee, wat zeldzaam is tegenwoordig. De hypnotherapie die ik bij je gevolgd heb was zeer intensief maar zo mooi dat ik dit aan iedereen wil aanbevelen. Je begeleiding is zo professioneel en vol medeleven, zodat je het gevoel hebt een steun te hebben voor iets wat je zelf moet doen. Ze voelt intuïtief aan wat goed voor je is en wat niet maar laat de keuze altijd bij jou. Dank je, Alev."


Anoniem

"Ik heb bij Alev een aantal hypnotherapie sessies gehad. Ik heb deze als heftig, maar zeer doeltreffend ervaren. Alev is zeer deskundig en kan zich ook zeer goed inleven in diverse situaties. Ik ben Alev zeer dankbaar voor de sessies die ik bij haar heb gehad, ik voelde mezelf altijd veilig en welkom. Dank je wel!"

 

Anoniem

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde

Design by Eazyonline

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde  |  Design by Eazyonline