Ma-Vrij 09.00 tot 18.00u

De Genestetstraat 5, 1962 SM, Heemskerk

Gem. beoordeling 9,4

EMDR

Durna Praktijk voor zelfliefde is de praktijk waar je terecht kunt voor EMDR. Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt over deze behandelmethode.

Wat is EMDR?

EMDR, oftewel “Eye Movement Desensitization and Reprocessing" is een behandelmethode met bemoedigende resultaten. Deze therapievorm is geschikt voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring, zoals een verkeersongeluk, een overval, (seksueel) misbruik of een geweldsincident. 

Voor welke klachten is EMDR bedoeld:

 • PTSS
 • Nachtmerries
 • Psychische problemen
 • Somberheid
 • Angst en paniek
 • Woedeaanvallen

 • Slaapproblemen
 • Herbelevingen
 • Flashbacks
 • Concentratieproblemen
 • Schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld

Hoe verloopt een EMDR behandeling?

Tijdens de behandeling haal je de pijnlijke herinnering op. Op het moment dat je de herinnering levendig voor je ziet, heb je hem in jouw werkgeheugen geplaatst. Terwijl je de gebeurtenis voor je blijft zien, vraagt de therapeut je met je ogen haar vingers of een lichtje te volgen. Dit zorgt voor afleiding van je werkgeheugen. Het werkgeheugen raakt vol en de nare herinnering verliest langzaam zijn emotionele lading. De herinnering verandert, wordt wazig of verdwijnt naar de achtergrond.


Ook zetten wij hypnose in als dat nodig is, bijvoorbeeld bij mensen die niet een specifiek beeld hebben maar wel baat kunnen hebben bij een EMDR behandeling. Dit zijn vaak mensen die de trauma zo erg hebben verdrongen dat ze zich niet veel meer kunnen herinneren, maar zich wel slecht voelen. Trauma wordt namelijk opgeslagen in het lichaam.


Je vergeet de nare herinnering niet, maar laat de emoties en de spanning in het lichaam los.

Er komt weer ruimte voor wie je werkelijk bent. Je gaat weer positief over jezelf denken en je zelfvertrouwen komt weer terug.

Na afloop van een sessie

Na afloop van een EMDR sessie kunnen de effecten nog doorwerken en dat is goed.

Het lichaam en brein zijn dan nog bezig met verwerken.

Dit kan heel prettig en energiek aanvoelen.

Het kan in sommige gevallen wat klachten geven, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of nieuwe beelden die opkomen.

Doorgaans houden deze klachten niet langer dan 3 dagen aan.

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

"Ik wil je vanuit mijn hart bedanken. Eerste keer dat ik bij je kwam was ik kilometers verwijderd van mijn hart. De sessies waren confronterend en heftig. Het maakte altijd veel los. Ik kon je altijd hierover bellen en je stelde mij altijd gerust. Nu vele sessies verder voel ik mijn hart en ben ik bewust van mezelf. Ik voel me steeds een vrijer mens. Dank je Alev."

 

Anoniem

"Wat ben ik blij dat ik bij Alev terecht ben gekomen. Wat een mooi lief en zacht mens. Heeft me geleerd vertrouwen gegeven in mezelf en mijn gedachten rust te geven. Ik voel me blij en heb rust gevonden in mijn gedachten. Je. Voelt je meteen op je gemak bij haar en kan open zijn in wat je graag wilt. Ben er vol ingegaan en stond open voor alles. En kan maar weer één ding zeggen...ik ben BLIJ?."


Peebee

"Het is een hele fijne manier van therapie. Ik werd warm ontvangen en er was een ontspannen sfeer. Alev was heel rustig waardoor ik me goed kon concentreren. Ik had het gevoel dat ik open kon zijn naar haar, en de momenten dat ik tegen barrières aanliep heeft ze me geholpen om deze omlaag te halen. Door haar begeleiding kon ik tot inzichten komen waar ik zelf niet bij was gekomen. Het heeft me heel erg geholpen om de banden met de mensen om me heen te versterken en verbeteren, en ook de band met mezelf heb ik kunnen versterken. Ik ben erg blij met haar begeleiding."


 Anoniem

"Ik heb Alev leren kennen als een hartelijk, open en empatisch mens. Eerlijk en recht door zee, wat zeldzaam is tegenwoordig. De hypnotherapie die ik bij je gevolgd heb was zeer intensief maar zo mooi dat ik dit aan iedereen wil aanbevelen. Je begeleiding is zo professioneel en vol medeleven, zodat je het gevoel hebt een steun te hebben voor iets wat je zelf moet doen. Ze voelt intuïtief aan wat goed voor je is en wat niet maar laat de keuze altijd bij jou. Dank je, Alev."


Anoniem

"Ik heb bij Alev een aantal hypnotherapie sessies gehad. Ik heb deze als heftig, maar zeer doeltreffend ervaren. Alev is zeer deskundig en kan zich ook zeer goed inleven in diverse situaties. Ik ben Alev zeer dankbaar voor de sessies die ik bij haar heb gehad, ik voelde mezelf altijd veilig en welkom. Dank je wel!"

 

Anoniem

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde

Design by Eazyonline

© 2023 Durna Praktijk voor zelfliefde  |  Design by Eazyonline